2 Ocak 2009 Cuma

Hyper-V Parent Partition nedir ?

 Arama Motorlarına, Hyper-V yazıldığında sizlere türkçe kurulum ve yapılandırma ile ilgili bir çok link gelecektir.
ancak Hyper-V'nin nasıl çalıştığı ve mimarisi ile ilgili türkçe döküman bulmak çok ama çok azdır. Amacım, Hyper-V ile ilgili az da olsa teorik bilginin artması yönündedir. 
belirli aralıklarla Hyper-V terminolojisi ve mimarisi ile ilgili yazılar yazmaya çalışacağım.

Hyper-V mimarisinde asagidaki sekilde de görülecegi gibi bir parent partition 
ve birden çok child partition bölümleri vardir. sizlere kisaca parent partition nedir ve Hyper-V'de ne amaçla kullanilir onu anlatmaya çalisacagim.


Parent Partition (Parent Partition), Hypervisor baslatildiginda sistemde yaratilan  partition'dir. Parent Partition,  Windows Server 2008'de Hyper-V rolü 
kurulduktan sonra yaratilir.
Hyper-V sunucularda Parent Partition'nın amaci asagidaki gibi nitelendirilebilir.
* Parent Partition,var olan sistem içinde child partition'larin olusturulmasi, yönetilmesinden sorumludur.
* Child partition'lar için WMI Provider'lari içerir. WMI Provider'lar bizlere sanal makinaları uzaktan yönetebilmemiz için arayüz sağlar.
* Donanim aygitlarinin yönetimi ve tahsis edilmesinden sorumludur. (fiziksel memory ayrimi ve processor zamanlaması dışında)
* Parent Partition, Child Partition' ların  kullanılması için paylaştırılmış ya da  tahsis edilmiş donanım kaynaklarını kullanmasını sağlar.
* Parent Partition, güç yönetimi, plug and play çalışmaları ve herhangi bir donanım hatasında meydana gelen hataların loglanmasını sağlar.

Hiç yorum yok: