30 Aralık 2010 Perşembe

Outlook 2010 ile E-postalarınızı 1 Dakika Gecikmeli Gönderin

Yığılan işler arasında bir yandan işlerinizi yetiştirmeye çalışıp bir yandan da e-postlarınızı cevaplamaya çalışıyorsunuz. Tabii ki zamanınız kısıtlı ve acele etmeniz gerekli. Acele ederken oluşturduğunuz bir e-postayı yanlış kişiye gönderdiğinizi fark ettiniz – ama gönder düğmesine tıkladıktan sonra…
Makalenin devamı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

http://www.mshowto.org/outlook-2010-ile-e-postalarinizi-1-dakika-gecikmeli-gonderin.html

28 Aralık 2010 Salı

Exchange 2010 Yedeği Windows Backup ile Nasıl Alınır

Windows Server Backup’ı kullanarak Exchange 2010 Database’inin nasıl yedeklenebileceğine bu yazıda değineceğiz. Birçok firmanın da tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi olan, Windows Server Backup kullanarak Volume Shadow Copy bazında Exchange 2010 yedeğinizi alabilirsiniz.

Devamı için Tıklayınız.

25 Aralık 2010 Cumartesi

Server 2008 R2′de WDS Üzerinde Multicasting Nasıl Yapılır

WDS yani daha uzun adıyla, Windows Deployment Services, BT yöneticilerine işletim sistemi kurulum (ya da OS Deployment) ve yapılandırması için pek çok yenilik sunmaktadır. WDS ile gelenlerden bir tanesi ise, Multicast Transmission’dır.

Devamı için Tıklayınız.

21 Aralık 2010 Salı

Symantec Endpoint Protection (SEP) Manager Kurulum ve Konfigürasyonu

Symantec Endpoint Protection (SEP) birçok kurumsal firma ve kobinin yıllardır tercih ettiği büyük bir pazar payına sahip olan güçlü bir isimdir. SEP Manager ile kullanıcılar merkezi bir noktadan yönetilebilir. Domain ortamında yapabildiğimiz bazı politikaları hatta bazaen domain ortamında yapamadığımız bazı politikalarıda SEP Manager ile gerçekleştirmemiz mümkün. Şimdi öncelikle SEP Manager Kurulumunu gerçekleştirelim.
Devamı için Tıklayınız.

http://www.mshowto.org/hp-c-class-bladesystem-nedir-nasil-kullanilir.html

HP sunucu ailesinin ürünlerinden biri olan BladeSystem mimarisi üzerinde bazı inlelemeler ve yorumları bu yazıda gerçekleştireceğiz.
En kısa şekilde BladeSystem ailesini tanımlayacak olursak şasi modeline göre değişkenlik göstererek maksimum 16 adet server’ı tek bir konsol üzerinde yönettirerek, yönetim için harcanan zamandan tasarruf sağlar. Bu kısa bilgi ile birlikte buyrun BladeSystem incelemesine başlayalım…
Devamı İçin Tıklayınız.

Active Directory Rights Management Services ve Sharepoint Server Nasıl Entegre Edilir – Bölüm 3

Makalenin birinci kısmında IRM korumasının döküman kütüphanesi düzeyinde sağlanabileceğini belirtmiştik. Dolayısı ile IRM enabled hale getirmek istediğiniz her Döküman Kütüphanesi için ayarları ayrı ayrı yapmanız gerekmektedir
Devamı için Tıklayınız.

Active Directory Rights Management Services ve Sharepoint Server Nasıl Entegre Edilir – Bölüm 2

Sharepoint Server’ın AD Rights Management Server ile beraber çalışabilmesi RMS’i barındıran sunucu üzerinde ve Sharepoint Server üzerinde yapılması gereken işlemler bulunmaktadır.
Öncelikle Sharepoint Server, AD RMS Certification Pipeline’a eklenmelidir.
Devamı için Tıklayınız.

ctive Directory Rights Management Services ve Sharepoint Server Nasıl Entegre Edilir – Bölüm 1

Üretilen hemen hemen her bilginin dijital ortamda saklanmasıyla beraber bu verilere erişimi kontrol altına almak bilgi sistemleri açısından kritik bir ihtiyaç olmuştur. Dosya paylaşım ve NTFS izinleri, geleneksel yöntemler olarak dosyaya ilk erişimde kontrolü sağlamaktadır ; fakat dosyanın dolaşımı halinde herhangi bir koruma saglamamakta, dosya kaynağından çıktıktan sonra yetkisiz kisiler tarafindan okunanilmekte, hatta duzenlenebilmektedir.
Devamı için Tıklayınız.

SBS Server 2008 Kurulumu

Microsoft’un özellikle orta ölçekli ve küçük işletmeler için kullanıma sunduğu Small Business Server 2008 işletim sisteminin nasıl kurulması gerektiğine bu yazıda değineceğiz.

Devamı için Tıklayınız.