8 Nisan 2013 Pazartesi

HYPER-V İÇİN EN İYİ ÜCRETSİZ PROGRAMLAR -1-


             Uzun süredir Hyper-V kullanan ve bu süre zarfında bir çok program arayan ve benim gibi şikayet eden arkadaşlarımız için toplu olarak sürekli kullandığımız araçları tek bir liste halinde yayınlamaya çalıştım. Umarım yardımcı olur. 

            MAP 5.5
            

 MAP, kurmuş olduğunuz sistemler üzerindeki envanter çıkartma, planlama ve bu kaynaklar hakkında bilgi almamızı sağlayan bir araçtır.
             Green IT konsepti de dahil olmak üzere donanım özelliklerine bakarak bir sunucunun sanallaştırma planlması yapılmasına, Windows Azure platformları için uygulama analizi çıkartma gibi daha bir çok kullanışlı bilgi verilmesini sağlamaktadır.
             İndirmek için buradaki linke tıklayabilirsiniz.

             FOLDER2ISO
                          


İsminde de anlaşıldığı üzere, istediğiniz bir dosyayı iso formatına çeviren oldukça kullanışlı bir programdır.
Güvenlik sebeplerinden dolayı, Hyper-V, fiziksel makine ile sanal makine arası dosya taşımasına izin vermemektedir. 
Ancak bizlerin sanal makinelere program .. vb gibi bir çok program kurma ihtiacımız olduğundan dolayı bu işlemi buradaki programı kullanarak yapabilirsiniz. Kullanımı son derece basit olan bu program ile, taşınmasını istediğiniz dosyayı seçip iso formatına çeviriyorsunuz. 
Daha sonra bu iso dosyasını sanal makine’de CD ile açıp, içindeki dosyalar sanal makinenize kopyalayabilirsiniz.
Buradan indirebilirsiniz. 

CORE CONFIG 2.0

Windows Server Core versiyonları için oluşturulmuş bu tool, grafik arayüzü olmadan aşağıdaki detayları bulunan bir çok özellik hakkında detaylı bilgi vermektedir. Buradan indirebilirsiniz.

Product Licensing
Networking Features
DCPromo Tool
ISCSI Settings
Server Roles and Features
User and Group Permissions
Share Creation and Deletion
Dynamic Firewall settings
Display | Screensaver Settings
Add & Remove Drivers
Proxy settings
Windows Updates (Including WSUS)
Multipath I/O
Hyper-V including virtual machine thumbnails
JoinDomain and Computer rename
Add/remove programs
Services
WinRM
            Complete logging of all commands executed

HYPER-V STENCILS AND HACK

Microsoft Visio 2007 professional ve üstü ile çalışan bu eklenti sayesinde rack tabanlı bir diyagram oluşturarak fiziksel makine üzerinde çalışan açık sanal makine ayrıntılarını bağlantılı excel şablonuna aktarmaktadır. Buraya tıklayarak nasıl kurulduğu ile ilgili dökümana ve kurulum linkine erişebilirsiniz.

VIRTUAL MACHINE MIGRATION TEST

Eğer ki bir VM’i başka bir host’a taşımak isterseniz, öncesinde bir takım uyumluluk testleri yapmanız ve VM’in taşınacak host’ta düzgün çalışıp çalışmayacağından emin olmanız gerekmektedir.
Buradaki linkten indireceğiniz bu program sayesinde VM’lerinizi gönül rahatlığı ile farklı hostlara taşıyabilirsiniz.

DISK2VHD

Fiziksel sunucuları VM’e taşımak için en çok kullanılan araçlardan bir tanesi de Disk2VHD programıdır. Kullanımı son derece basit olan bu aracı, taşınmasını istediğiniz fiziksel makine’ye kurup, sanal diske çevireceğiniz diski seçerek devam etmeniz yeterli olacaktır. Diskinizin boyutuna bağlı olarak işlemin süresi uzayacaktır. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

LINUX INTEGRATION COMPONENTS 2.1
Linux VM’leriniz ve Hyper-V arasında en iyi entegrasyonu sağlamak için Integration components’i yüklemeniz gerekmektedir. IC’nin yeni versiyonunda Suse, RedHat, CentOS ve daha birçok non-offical Linux İşletim sistemleri desteklenmektedir. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Yazının 2.nci bölümünde görüşmek üzere...






Hiç yorum yok: