16 Haziran 2020 Salı

Azure Updates: yoğun bellek ihtiyacı olan yükler için yeni Azure VM'ler genel önizlemede.


Genel amaçlı ve bellek yoğun iş yükleri için yeni Azure Sanal Makineleri şimdi önizlemede

yeni D v4 serisi ve E v4 serisi Azure Sanal Makineleri, 3,4 Ghz'ye kadar tüm çekirdek turbo frekansına ulaşabilen Intel® Xeon® Platinum 8272CL özel işlemciyi temel almaktadır. Bu yeni sanal makineler (VM'ler) herhangi bir geçici depolama sağlamamaktadır. Geçici depolamaya ihtiyacınız var ise , şu anda genel kullanıma sunulan en yeni Dd v4 serisi ve Ed v4 serisi VM'leri seçmeniz gerekmektedir.

D v4 serisi ve Ds v4 serisi VM boyutları, çoğu genel amaçlı iş yüküyle ilişkili gereksinimleri karşılayabilen bir vCPU ve bellek birleşimi sunmaktadır. D v4 serisi sanal makinelere Standart SSD'ler ve Standart HDD disk depolama alanı takabilirsiniz. Premium SSD veya Azure Ultra Disk Depolama kullanmayı tercih ediyorsanız, bunun yerine Ds v4 serisi VM'leri seçmeniz gerekmektedir.

E v4 serisi ve Es v4 serisi VM'ler 504 GiB RAM'e kadar büyüyebilmekte  ve çeşitli  yoğun bellek ihtiyacı olan  kurumsal uygulamalar için idealdir. E v4 VM'lere Standart SSD'ler ve Standart HDD'ler disk depolama alanı ekleyebilirsiniz. Premium SSD veya Azure Ultra Disk Depolama kullanmayı tercih ediyorsanız, bunun yerine Es v4 serisi sanal makineleri seçmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok: