8 Haziran 2020 Pazartesi

Azure Updates: Yüksek performanslı yerel SSD'ye sahip yeni Azure Sanal Makineleri artık genel olarak kullanıma sunuldu


Yeni Dd v4 serisi ve Ed v4 serisi serisi Azure Sanal Makineleri 64 adede kadar vCPU sağlamakta ve Intel® Xeon® Platinum 8272CL işlemciyi temel alıyor. Bu özel işlemci 2,5 Ghz'lik bir temel hızda çalışmakta ve tüm çekirdeklerde 3,4 Ghz'ye frekans değerine kadar ulaşmaktadır.

Dd v4 serisi ve Dds v4 serisi sanal makine boyutları, hızlı, büyük, yerel SSD depolama alanına (2.400 GiB'ye kadar) sahiptir ve düşük gecikmeli, yüksek hızlı yerel depolama alanından yararlanan uygulamalar için çok uygun olduğu görülmektedir. Örneğin, geçici depolamaya çok sayıda okuma ve yazma gerektiren uygulamalarınız varsa ya da  çalışma dosyaları veya önbellekleri için geçici depolama verisi gerektiren uygulamalarınız bu yeni sanal makinelerden daha iyi yararlanacaktır.

Dd v4 VMs serisine Standart SSD'ler ve Standart HDD'ler disk depolama alanı ekleyebilirsiniz. Ultra Disk Depolama veya Premium SSD disk depolamayı kullanmak için, Dds v4 serisi VM'leri seçin.
Ed v4 serisi ve Eds v4 serisi sanal makine boyutları, hızlı ve büyük yerel SSD depolama alanına (2.400 GiB'ye kadar) ek olarak 504 GiB RAM'e sahiptir. Bu sanal makineler, yoğun bellek kullanan kurumsal uygulamalar ve düşük gecikmeli, yüksek hızlı yerel depolamadan yararlanan uygulamalar. Ed v4 serisi VM'lere Standart SSD'ler ve Standart HDD'ler disk depolama alanı ekleyebilirsiniz. Ultra Disk Depolama veya Premium SSD disk depolamayı kullanmak için, Eds v4 serisi VM'leri seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok: